Log in

BusinessMonitor Logo

Language Institute Regina Coeli evalueert in meerdere talen met CursusMonitor

Branche:

Opleidingsinstituten

Oplossing:

CursusMonitor

Koppeling:

Microsoft Dynamics CRM

Language Institute Regina Coeli biedt taaltrainingen aan op internationaal topniveau. De basis voor de lesmethode werd gelegd door de Kanunnikessen van de Heilige Augustinus, de zusters van Regina Coeli. Vandaar dat het instituut bekend staat als ‘de Nonnen van Vught’. De intensieve individuele taaltrainingen worden verzorgd door native speakers die naast de taal ook de culturele finesses overdragen aan cursisten.

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen monitoren voert Regina Coeli op verschillende momenten tijdens de training evaluaties uit. Dit proces van evalueren gaat door de koppeling met de Microsoft Dynamics omgeving volledig automatisch. De CursusMonitor is met 3 verschillende evaluatieformulieren in 3 talen helemaal op basis van de wensen en behoeften van Regina Coeli ingericht.

De vraagstelling

Regina Coeli wil graag de ervaringen van cursisten tijdens de volledige studentjourney in kaart brengen en voert daartoe op verschillende momenten tijdens het opleidingstraject evaluaties uit. Het begint met een premeting voordat de training begint om te achterhalen wat de ervaring van de cursist in de doeltaal is. In een evaluatie direct na de training wordt gevraagd naar de mening van de deelnemer over het realiseren van de doelen, inhoud van de training, de trainers, de accommodatie etc. Drie maanden na de laatste trainingsdag neemt Regina Coeli opnieuw contact op met deelnemers om de effectiviteit van de training te beoordelen door naar ervaringen met de taal in de praktijk te vragen.

Regina Coeli voert naast evaluaties van alle opleidingen inmiddels ook verschillende andere onderzoekstrajecten uit met het BusinessMonitor Online onderzoeksplatform. Een voorbeeld van dergelijke trajecten is het medewerkerstevredenheidsonderzoek.

De koppeling

De koppeling met Business Dynamics zorgt ervoor dat de evaluaties voor de premeting en de metingen na afloop (regulier en online) automatisch verstuurd worden. Hierdoor heeft Regina Coeli geen handmatig werk met betrekking tot het samenstellen en importeren van bestanden.

De rapportage

Alle evaluatieresultaten worden direct verwerkt en gerapporteerd binnen een online dashboard. Door gebruik te maken van de verschillende filters kan eenvoudig en snel ieder gewenst rapport worden gegenereerd. Ook interne stakeholders krijgen toegang tot een speciaal voor hen ontwikkelde rapportage binnen dit dashboard.

Uitdagingen voor in de toekomst
Een cijfer is mooi maar zegt vaak niet alles. Regina Coeli heeft de wens om meer te doen met de opmerkingen en commentaren zoals deze door deelnemers worden ingevoerd in de evaluaties. Juist deze informatie blijkt heel bruikbaar om gericht aanpassingen te kunnen doen in lesinhoud en lesprogramma. BusinessMonitor wil hier graag bij helpen door mee te denken hoe textmining en sentimentanalyse met behulp van AI effectief kunnen worden toegepast voor Regina Coeli.

De koppeling

Regina Coeli maakt gebruik van de koppeling met Microsoft Dynamics CRM. Hierdoor worden de evaluaties voor de premeting en de metingen na afloop automatisch verstuurd. Dit scheelt veel handmatig werk met betrekking tot het samenstellen en importeren van bestanden.

Referentie

‘Het gemak van het werken met een gekoppelde omgeving is groot. Via het dashboard kunnen we bovendien eenvoudig allerlei rapportages maken en intern delen.

Het contact met BusinessMonitor verloopt prettig, ze zijn goed bereikbaar en leveren snelle en goede oplossingen. Ook belangrijk: afspraken worden altijd nagekomen.’

Vanessa van Riel

Marketing Officer bij Regina Coeli

Website feedback

Feedback