Log in

BusinessMonitor Logo

KNVB Academie evalueert opleidingsprogramma met CursusMonitor

Branche:

Ledenorganisaties

Oplossing:

CursusMonitor

Koppeling:

Geen koppeling

De KNVB Academie is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen voor trainers, coaches en scheidsrechters. De KNVB Academie biedt cursussen en opleidingen op alle niveaus aan. Daarmee kunnen trainers zich ontwikkelen van pupillentrainer tot coach betaald voetbal. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB heeft een voorbeeldfunctie.

Om de kwaliteit van de opleidingen te monitoren maakt KNVB Academie gebruik van de CursusMonitor waarmee zonder veel handmatige werkzaamheden alle stappen van het evaluatieproces worden uitgevoerd.

Over KNVB Academie

Voetbal is volkssport nummer één. De KNVB is met meer dan 1,2 miljoen leden de grootste sportbond van Nederland. Wekelijks organiseert de voetbalbond, samen met 3.200 verenigingen, ongeveer 33.000 wedstrijden. Op velden en in zalen nemen mannen, vrouwen, jongens en meisjes het daarbij tegen elkaar op met een sportieve en sociale doelstelling.

De KNVB biedt een heel palet aan opleidingen. Die zijn gericht op het leren met en van elkaar, met didactische werkvormen die cursisten helpen om ontwikkelstappen te zetten. Onlangs is een protocol opgesteld met richtlijnen voor docenten, deelnemers en verenigingen om te kunnen blijven leren in een veilige omgeving.

De oplossing

De CursusMonitor wordt door de KNVB Academie ingezet om op een snelle en efficiënte manier de evaluaties van alle opleidingen uit te kunnen voeren. De rapportages zijn direct beschikbaar binnen een overzichtelijk rapportagedashboard.

Via een beheerscherm wordt een evaluatielink gegenereerd voor één van de twintig beschikbare opleidingen. Deze link wordt vervolgens door de KNVB in de digitale leeromgeving gezet zodat de deelnemers de opleiding geheel anoniem kunnen invullen.

De vraagstelling

De vragenlijst bestaat uit vier onderdelen: inhoud, docent, praktijkbegeleider en organisatie. Het script is slim afgeregeld, waardoor iedere opleiding zijn eigen routing met relevante vragen heeft.

De rapportage

De resultaten zijn direct beschikbaar in een interactieve dashboardrapportage. Met behulp van filters kan worden ingezoomd op een specifieke opleiding, docent of district.

Het dashboard bevat daarnaast grafieken waarin de NPS vergeleken wordt over verschillende opleidingen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het dashboard. Het betreft hier een demo met fake data.

Wat zijn de ervaringen van de KNVB met BusinessMonitor?

Marco Bout KNVB

“Onderlinge samenwerking voorloopt erg prettig. BM denk mee vanuit wat de KNVB wil en geeft hierbij ook inhoudelijk advies. Het bouwen en inregelen van de tool aan de voorkant vraagt enige tijd en aandacht, maar dat is nodig om de evaluatietool echt op maat te krijgen en betaalt zich terug aan de achterkant als de tool wordt ingezet. Voor onze deelnemers van de opleidingen werkt de tool prettig en deze is ook geïntegreerd in onze eigen digitale leeromgeving. De kracht zit hem ook in de rapportage die snel en eenvoudig is te genereren en is achteraf aan te passen om bijvoorbeeld specifieke rapportage te maken en te kunnen vergelijken.”

Marco Bout

Hoofd Voetbalopleidingen KNVB Academie

Website feedback

Feedback