De impact van reviews op de aankoopbeslissing!

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 95% van de online shoppers zich voor duurdere, als meer risicovol aangemerkte aankopen oriënteert door reviews te raadplegen.

Door het weergeven van reviews van kopers bij je producten stijgen de verkopen met gemiddeld 270%. Wanneer je voor het eerst start met het plaatsen van reviews bij je producten kunnen de verkopen tot wel factor 4 toenemen. Voor duurdere producten heeft het weergeven van reviewscores een grotere impact op de verkoopaantallen dan voor goedkopere producten. Bij de eerste 5 reviews die voor een product worden weergegeven is de stijging van de verkopen het grootst. Deze stijging neemt toe tot 10 reviews per product maar vanaf 10 reviews neemt de invloed van nog meer reviews duidelijk af.

Een groot aantal reviews voor een product blijkt ook niet altijd gunstig uit te werken. Meer reviews leiden dan ook niet per definitie tot hogere verkoopcijfers. Een hoog review volume lijkt alleen een positieve invloed te hebben op de verkoop van bepaalde productgroepen zoals bijvoorbeeld damessportschoenen. Een dergelijk positief effect wordt niet gevonden voor de andere onderzochte productcategorieën. Over de rol van te veel reviews in relatie tot het afnemen van de kans op een verkoop bestaat nog onduidelijkheid. Mogelijk zorgt een overload aan informatie er bij consumenten voor dat een beslissing wordt uitgesteld.

5 Tips voor een succesvolle online review strategie Zet reviews en scores op je product website Omarm negatieve reviews en plaats ze ook online (deze worden door consumenten zeer gewaardeerd om de kwaliteit van je aftersales service te kunnen beoordelen) Stel prioriteit bij het genereren van reviews voor producten met een laag aantal reviews Geef voorrang aan het verzamelen van reviews voor hoog geprijsde of producten waarvoor de koopbeslissing meer risico inhoudt Zorg voor reviews van geverifieerde kopers - stuur actief op meer reviews op je site

Ook meer reviews verzamelen en deze direct op je site zichtbaar maken? BusinessMonitor biedt nu al vanaf €365 per jaar een complete ReviewMarketing oplossing. Meer weten? KlantgerichtheidsMonitor

bm-widget