Log in

BusinessMonitor Logo

Sooflex meet employee engagement

Branche:

Zakelijke dienstverlening

Oplossing:

KlantMonitor

Koppeling:

Poolmanager
sooflex_vierkant (2)

Sooflex wil voor iedereen, waar ook ter wereld, (flex)werk waardevoller, leuker en aantrekkelijker maken. Sooflex gelooft dat het met digitale technologie en gerichte organisatieontwikkeling gemakkelijker en authentieker wordt om de medewerkers te kunnen boeien, binden en behouden.

De FlexkrachtenMonitor wordt door Sooflex ingezet om op een continue basis de tevredenheid van flexkrachten te monitoren. Door een vaste koppeling met de planningssoftware van Poolmanager worden op gezette tijden korte surveys aan flexkrachten voorgelegd waarin verschillende thema’s aan de orde komen.

Over Sooflex

Sooflex zet de flexwerker op #1 en gelooft dat via digitale technologie de bevlogenheid van flexwerkers (uitzendkrachten, ZZP’ers etc) kan worden ondersteund. Dankzij een constant groeiend aanbod van tools ondersteunt Sooflex uitzendbureaus en bemiddelaars op het gebied van inzicht en ‘engagement’.

De oplossing

Sooflex zet de FlexkrachtenMonitor in om continu de tevredenheid van uitzendkrachten voor tijdens en na hun inzet in beeld te brengen. Op verschillende momenten wordt een korte survey per sms aan uitzendkrachten gestuurd om met maximaal 2 vragen de stemming te peilen. Door een integratie met Poolmanager kan het volledige onderzoeksproces automatisch worden uitgevoerd voor klanten die gebruik maken van dit pakket.

De vraagstelling

De verschillende korte vragenlijsten volgen het proces van flexkracht worden, flexkracht zijn en flexkracht blijven. In de vragenlijsten komen aspecten aan de orde als: welkom voelen, verwachtingen, de financiële beloning, inspraak, ontwikkelen, vertrouwen, aanbevelen, opnieuw werken bij de uitzendorganisatie en het contact met de planning. Binnen de FlexkrachtenMonitor wordt gebruik gemaakt van een mobile first vragenlijst template. Omdat de surveys via SMS bezorgd worden is nagenoeg 100% van de ingevulde surveys op een mobiele telefoon ingevuld. Flexkrachten kunnen in minder dan 1 minuut een vragenlijst invullen. Naast de op het uitzendproces gerichte vragenlijsten wordt ook een employee engagement survey ingezet. Deze meting wordt ongeacht de fase waarin de flexkracht zich bevindt voor de gehele organisatie en onder alle uitzendkrachten uitgevoerd.

Sooflex_vragenlijst

De rapportage

De rapportage vindt plaats via online managementdashboards. Er kan eenvoudig worden ingezoomd op de verschillende fasen binnen de flexkrachtenjourney, de vestiging of periode waarin de inzet heeft plaatsgevoden. In de dashboards is een aantal geavanceerde analyses opgenomen waarmee de prioriteiten voor toekomstig beleid kunnen worden bepaald. Er wordt gewerkt aan de toepassing van slimme algoritmen binnen de dashboards waarmee de inzichten nog verder kunnen worden vergroot.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het dashboard. Het betreft hier een demo met fake data.

Sooflex_dashboard

Koppeling met Poolmanager

Logo poolmanager

Sooflex maakt gebruik van de koppeling met Poolmanager. Poolmanager is specialist in Workforce Management en ontwikkelt al ruim 20 jaar software voor complexe personeelsplanningen, poolmanagement en tijdregistratie.

Met een compleet palet aan innovatieve E-HRM producten en slimme Apps helpen ze organisaties verder te groeien, een kwalitatieve en betrokken werknemerspool op te bouwen en meer grip te krijgen op de interne en externe personeelskosten.

Website feedback

Feedback