Log in

BusinessMonitor Logo

OSR evalueert volledig automatisch door koppeling met AFAS Profit

Branche:

Opleidingsinstituten

Oplossing:

CursusMonitor

Koppeling:

Afas
OSR juridische opleidingen

OSR evalueert al haar opleidingen volledig automatisch door koppeling met AFAS Profit. OSR maakt voor de cursusplanning gebruik van AFAS Profit. Voor het uitvoeren van de opleidingsevaluaties wordt de CursusMonitor ingezet. Er is een AFAS connector ontwikkeld die ervoor zorgt dat iedere cursist de juiste evaluatieformulieren te zien krijgt. OSR plaatst, wanneer cursisten daar toestemming voor geven, ook evaluatieresultaten op haar website.

Over OSR

OSR juridische opleidingen is partner in leren en ontwikkelen voor elke juridisch professional. Dit jaar viert OSR dat zij 40 jaar marktleider in juridische opleidingen is.

OSR streeft ernaar een bijdrage te leveren aan de optimale rechtsstaat. Dat doet zij door juristen handvatten te geven waarmee zij (nog) vaardiger wordt in het recht. Handvatten waarmee zij benodigde kennis opdoen en up-to-date houden en waarmee zij vaardigheden trainen om hun beroep nog beter uit te oefenen. Op die manier werken ze samen aan rechtvaardigheid in onze samenleving.

De oplossing

OSR maakt sinds 2017 gebruik van de CursusMonitor om snel en efficiënt evaluaties onder cursisten uit te kunnen voeren. Er worden in het evaluatieformulier zowel vragen gesteld over opleiding, inhoud, studiemateriaal, digitale leeromgeving, docent(en) als locatie. In de vraagstelling wordt de koppeling gemaakt met de dagelijkse praktijk van de cursist.

De resultaten worden gerapporteerd met behulp van een online rapportagedashboard. OSR wil ook een directe koppeling realiseren met de website. Op deze manier kan per opleiding de keuze voor nieuwe cursisten worden vereenvoudigd door de ervaringen van oud-deelnemers te laten zien.

De koppeling met AFAS Profit stelt OSR in staat om cursist specifiek met de resultaten aan de slag te gaan. Uiteraard worden hierbij voldaan aan alle privacyrichtlijnen.

De vraagstelling

Het evaluatieformulier wordt samengesteld op basis van de feitelijke situatie van de cursist. Dit betekent dat uitsluitend relevante vragen gesteld worden. Ook wanneer verschillende docenten een onderdeel van de cursus hebben verzorgd komen deze toch op de juiste wijze terug in het formulier.

Over de bijdrage van docenten worden verschillende vragen gesteld. Hierbij gaat het om de algemene waardering, vakinhoudelijke deskundigheid, stimuleren van eigen inbreng en interactie en praktijkgerichtheid.

De rapportage

De CursusMonitor biedt een efficiënte oplossing voor alle rapportagevragen. Ingezoomd kan worden op een specifieke training en heel eenvoudig kunnen jaarrapportages per docent en training worden gemaakt. Het is mogelijk om docenten direct na de training automatisch een digitaal evaluatierapport toe te sturen.

Wanneer een invuller een negatieve beoordeling geeft kan hiervan een Actie-alert worden gemaakt. Deze wordt dan direct per mail naar een vooraf ingestelde ontvanger gestuurd.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het dashboard. Het betreft hier een demo met fake data.

Koppeling met Afas

Met behulp van deze koppeling met Afas verloopt het volledige evaluatieproces automatisch. Cursisten ontvangen automatisch een uitnodiging aan het einde van iedere cursus. Wanneer de vragenlijst is ingevuld, zijn de rapportages direct beschikbaar en wordt een deel van de informatie uit het interview gekoppeld aan het deelnemersdossier. Vanzelfsprekend na toestemming van de cursist.

Wat zijn de ervaringen van OSR met BusinessMonitor?

Petra Jungjohann OSR

‘Wij gebruiken BusinessMonitor dagelijks: de algehele waardering van de cursus wordt automatisch als cijfer bij de cursus geplaatst en individuele beoordelingen van cursisten zetten wij als reviews op de website.
Daarnaast gebruiken wij de cursusevaluaties om bij te sturen in het programma, de gekozen werkvormen of locatie.
Met onze docenten bespreken wij de evaluaties van zowel de cursus als hun persoonlijke waardering. Zo werken we samen continue aan verbetering van onze opleidingen.’

Petra Jungjohann

Directeur OSR

Website feedback

Feedback