Log in

BusinessMonitor Logo

BLOM opleidingen evalueert volledig automatisch

Branche:

Opleidingsinstituten

Oplossing:

CursusMonitor

Koppeling:

ChainWise

BLOM opleidingen is een van de belangrijkste opleiders in Nederland op het gebied van intern transport.
BLOM opleidingen heeft als missie om de intern transportwereld te verbeteren en de positie van de heftruckchauffeur te verheffen.

Over BLOM opleidingen

Een goede opleiding voor heftruckchauffeurs is van enorm belang. Niet alleen om de veiligheid voor de chauffeur en in het magazijn te vergroten, maar ook om de productiviteit te verhogen en het aantal schades en ongelukken in magazijnen te verkleinen. Heftruckchauffeurs vormen een belangrijke schakel in intern transport. Focus op hun kennis en vaardigheden is daarmee een must.

In de kwalitatief hoogwaardige opleidingen wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van vaardigheden, het afleren van verkeerde gewoontes en het daadwerkelijk overdragen van kennis.

De oplossing

Voor BLOM opleidingen is een CursusMonitor ontwikkeld waarbij alle cursussen, zowel incompany als open inschrijving, volledig automatisch geëvalueerd worden. Aan het eind van een cursus ontvangen deelnemers een mail met daarin de evaluatielink. Daarnaast ontvangen de trainers van een incompany traject ook een evaluatie, zodat zij hun visie op de training kunnen geven (Hoe deze verlopen was en of er nog bijzonderheden waren). Alle noodzakelijke gegevens van de deelnemers en de trainers worden uit de administratie van BLOM opleidingen gehaald, door middel van een koppeling.

De vraagstelling

In de snel en gemakkelijk in te vullen vragenlijst worden de cursus, de instructeurs / trainers en de lesstof beoordeeld. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten vraagtypes. Zo zijn er beoordelingsvragen via een rapportcijfer, maar ook via een sterrenrating. Verder stelt BLOM opleidingen verdiepingsvragen wanneer een cijfer onder een bepaalde waarde zit. Hiermee krijgt BLOM meer inzicht waar precies de ontevredenheid zit en kan hier waar nodig actie op ondernemen.

In de vragenlijst wordt ook om een review gevraagd, die in combinatie met het gegeven rapportcijfer automatisch doorgeplaatst kan worden naar Springest. De cursist geeft hier in de vragenlijst zelf toestemming voor. Daarnaast is er de keuze om de review anoniem of met uitsluitend de voornaam van de cursist door te plaatsen.

Wanneer een invuller een negatieve beoordeling geeft, ontvangt BLOM opleidingen automatisch een mail alert. Deze alert bevat een PDF-bestand met de gehele reactie van de cursist, zodat er snel en adequaat kan worden gereageerd.

De rapportage

De resultaten van alle evaluaties komen in een overzichtelijk dashboard van de CursusMonitor terecht. BLOM opleidingen kan hierin filteren op diverse achtergrondkenmerken, bijvoorbeeld het type opleiding, locatie of de datum van de cursus.

De instructeurs ontvangen iedere vrijdag automatisch een PDF met daarin de resultaten van alle gegeven cursussen van de week ervoor. Hiervoor is een aparte pagina aan het dashboard toegevoegd met daarin alle resultaten die relevant zijn voor de instructeur. Alle instructeurs worden individueel beoordeeld en via het overzichtelijke rapportagedashboard kunnen zij hun eigen resultaten bekijken.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het dashboard. Het betreft hier een demo met fake data.

De koppeling

Door de koppeling met ChainWise evalueert BLOM opleidingen volledig automatisch. Wanneer een nieuwe cursist wordt ingeschreven in ChainWise, wordt deze ingeladen in het adressenbestand in BusinessMonitor. Vervolgens ontvangt de cursist de mail met de evaluatielink aan het eind van de cursus. De trainer van een incompany traject ontvangt ook geautomatiseerd zijn evaluatie.

Chainwise logo

Referentie

‘Het meest duurzame is om ook daadwerkelijk wat met je reviews te doen. Hang daar doelstellingen aan op. Niet om hogere ratings te halen, maar juist dat je van je reviews iets leert. Waarvoor stel je anders vragen aan je cursisten en instructeurs? Neem ze serieus!’

Charell Haverkate

Kwaliteitscoördinator BLOM Opleidingen

Website feedback

Feedback