Verhoog de waarde van het lidmaatschap

Leden zijn de kern van jouw vereniging. Tegenwoordig is een jarenlang lidmaatschap niet meer vanzelfsprekend. Leden worden kritischer, hebben andere verwachtingen en hebben behoefte aan een hoge mate van (online) dienstverlening.

Hoe ga je daar als vereniging mee om? Kun je de flexibiliteit bieden waar jouw leden om vragen? Heb je in beeld wat de verschillende belangen van de leden zijn en kun je hier tijdig op inspelen?

Met onze LedenMonitor ben je goed voorbereid om je dienstenpakket continu kritisch te bekijken. Zo kun je de waarde van het lidmaatschap van jouw leden structureel verhogen.

Breng de ledenreis in kaart

Signaleer continu kansen om de waarde van het lidmaatschap te vergroten, de betrokkenheid van leden te verhogen en opzeggingen te voorkomen

lid worden

Zorg ervoor dat nieuwe leden zich welkom voelen. In de eerste 60 dagen van het lidmaatschap wordt bepaald of het voldoet aan de verwachtingen. Voorkom voortijdige opzeggingen door ledenwensen vanaf de start van het lidmaatschap te kennen.

lid zijn

Monitor de ontwikkeling van de ledentevredenheid gedurende het jaar. Raadpleeg de leden bij belangrijke beslissingen en doe ledentevredenheidsonderzoek om de effecten van beleidswijzigingen te signaleren. Werk structureel aan het vergroten van de waarde van het lidmaatschap en de betrokkenheid van de leden bij de vereniging.

lid blijven

Voorkom opzeggingen en verleng de lidmaatschapsduur structureel door maximaal ledenvoordeel te bieden. Zorg ervoor dat uitsluitend relevante en onderscheidende producten en diensten worden geboden. Faciliteer enthousiaste leden om als ambassadeur op je website hun reviews te delen.

Stel je leden de juiste vragen

De LedenMonitor is ontwikkeld op basis van de laatste inzichten rondom onderzoek en kwaliteitsmanagement. Tips nodig om de juiste vragen te stellen aan je leden? BusinessMonitor heeft een online vragenbibliotheek ontwikkeld met voorbeeldvragen voor een ledenonderzoek.

Bekijk de video Bekijk de presentatie

Dagelijkse sturing met behulp van online dashboards

Online rapportage dashboards geven direct aan hoe de vereniging ervoor staat in de drie fases van lid worden, zijn en blijven. Per regio, manager en/of lidmaatschapsvorm kan heel gemakkelijk een rapportage worden gegenereerd. Ook kan eenvoudig een vergelijking worden gemaakt met de gemiddelde score van bijvoorbeeld alle regiomanagers.

Door het realiseren van technische koppelingen met de ledenadministratie kan vanuit deze analyse direct een actielijst naar een afdeling ledenservice worden verstuurd. Hiermee worden de dagelijkse prioriteiten gestuurd op basis van klachten en kansen en wordt het risico op opzegging van waardevolle leden geminimaliseerd.

Lees meer

Voordelen LedenMonitor

  • Alle leden aan het woord

  • Datagedreven beslissingen

  • Efficiënte uitvoering door koppeling administratie

  • Vergelijk je resultaten met onze tevredenheidsindex

  • Online reputatie actief onderbouwen

Partner van DNA

Wij zijn er trots op partner van DNA te zijn - De Nederlandse Associatie is een vereniging van, voor en door verenigingen. We hebben samen een passie voor verenigingen. DNA verenigt brancheverenigingen, beroepsverenigingen, federaties, paritaire organisaties, fondsen en ledenorganisaties. DNA inspireert en zet zich in voor de ontwikkeling van verenigingen en verenigingsprofessionals. BusinessMonitor deelt deze passie en heeft een breed pakket diensten ontwikkeld om verenigingen te helpen om de dienstverlening naar ‘the next level’ te brengen.


Speciaal voor leden van DNA hebben wij een aantrekkelijk Kennismakingsaanbod ontwikkeld. Meer weten? Neem direct contact op.

Onze integraties

Website feedback