CursusMonitor: nr. 1 Evaluatie-oplossing

CursusMonitor is de meest complete evaluatieoplossing voor opleidingen, cursussen, trainingen en events van Nederland.

Met de CursusMonitor is de kwaliteit van je opleidingsaanbod continu in beeld en werk je iedere dag automatisch aan je online reputatie. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor professionele opleiders die veel waarde hechten aan snelle en efficiƫnte opleidingsevaluaties.

Handmatige werkzaamheden rondom verspreiding, invoer en rapportage van evaluaties worden volledig geautomatiseerd.

10 tips voor betere evaluaties

Hoge respons op online evaluaties

De CursusMonitor biedt uitgebreide mogelijkheden voor de automatische en gepersonaliseerde verspreiding van alle evaluatieformulieren. In iedere situatie uitsluitend relevante evaluatievragen stellen via een professioneel mobiel vriendelijk in te vullen evaluatieformulier?

per e-mail

De respons is onder andere afhankelijk van het moment van versturen. Door koppeling met de meest gebruikte planningsomgevingen kan het evaluatiemoment exact worden ingesteld. De deelnemers ontvangen een gepersonaliseerde uitnodiging direct na de les of bijeenkomst.

per SMS

Vraag cursisten, deelnemers aan de open dag of workshop al naar hun mening wanneer ze nog op de locatie aanwezig zijn. Verstuur een SMS bericht naar alle deelnemers met daarin een link naar een korte evaluatievragenlijst. Deze vorm van evalueren garandeert een hoge respons, bovendien geef je hiermee direct een professioneel visitekaartje af.

Unieke code

Vraag deelnemers aan het einde van iedere sessie even hun mobiele telefoon te pakken en een landingspagina te bezoeken. Geef hen een unieke code waarmee ze het event of de bijeenkomst kunnen evalueren. Deze vorm van evaluatie biedt nagenoeg dezelfde responspercentages als het traditionele schriftelijke formulier, maar dan zonder de rompslomp en handmatige acties.

Altijd relevante evaluatievragen

Het nadeel van een standaard evaluatieformulier is dat dit niet altijd helemaal aansluit op de verschillende onderdelen van de cursus of opleiding. Om cursisten iedere week dezelfde vragen over de parkeerfaciliteiten en de koffie voor te leggen veroorzaakt irritatie bij het invullen. Om ervoor te zorgen dat de vragen volledig afgestemd zijn op het evaluatiemoment biedt de CursusMonitor uitgebreide mogelijkheden om vragen wel of niet te tonen.

In de vorm van een intakeformulier, tussentijdse evaluatie en eindevaluatie kiezen veel opdrachtgevers ervoor om de vraagstelling zo exact mogelijk af te stemmen op het lesprogramma.

Bekijk evaluatievragen

Rapportage direct in beeld

Online rapportage dashboards geven direct aan hoe de opleidingen worden ervaren en waar verbetering mogelijk is. Per training, docent, locatie, opdrachtgever en type event kan heel gemakkelijk een rapportage worden gegenereerd.

Voor docenten en opdrachtgevers kan automatisch een rapport in pdf worden opgemaakt en verstuurd. Wanneer deelnemers hun ervaring online willen delen, kan de review of quote naar de opleidingspagina of via de vergelijkingssite Springest.nl worden doorgezet.

Voordelen op een rij

  • Volledig automatisch evaluatieproces

  • Direct inzicht in prestaties per training, docent etc.

  • Koppeling met planningsapplicatie/CRM

  • Hoge respons door innovatieve aanpak

  • Uitgebreide opties voor maatwerkrapportage

  • Koppeling reviews op Springest en eigen website

Onze integraties

afas logo
anewspring logo
canvas logo
coachview logo
exact logo
springest logo
stb logo
sugarCRM logo
microsoftdynamicsCRM logo
moodle logo
surfconext logo
salesforce logo
chainwise logo
Website feedback