Met deze 10 tips verbeter je jouw evaluaties binnen no-time

Hoe goed is de kwaliteit van jouw opleiding of cursus? Misschien ben je al begonnen met evaluaties, maar loop je tegen een aantal uitdagingen aan. In deze paper met 10 tips leer je hoe je de respons verhoogt, welke vragen je moet stellen, hoe je je evaluatieproces kunt structureren, hoe je de scores kunt intepreteren en hoe je het meeste uit je rapportages haalt.

Start vandaag nog met het verbeteren van jouw evaluaties!

De juiste vragen stellen

Welke vraag de juiste is wordt sterk bepaald door het doel dat je met de evaluatie nastreeft. In onze dagelijkse praktijk onderscheiden we 4 verschillende evaluatiemomenten die elk hun eigen vraagstelling kennen. Het is de kunst om in iedere situatie geen overbodige/niet relevante vragen te stellen.

Overzichtelijke rapportages opstellen

Binnen het proces van evalueren blijkt dat aan het rapporteren van de resultaten de meeste tijd wordt besteed. In onze beleving verspild, want bijna het volledige rapportageproces kan eenvoudig geautomatiseerd worden.

Continu verbeteren

Veel opleiders blijken meer met de resultaten van de evaluaties te willen doen. Om helder te krijgen welke verbeterpunten er zijn bieden de evaluatieresultaten een mooi vertrekpunt Interessanter wordt het om te kijken hoe de organisatie op de verschillende onderdelen scoort ten opzichte van vergelijkbare organisaties.

Vrijblijvend advies over jouw evaluaties?

Wij vertellen je graag meer over hoe je jouw evaluaties kunt verbeteren. Plan via onderstaande knop een vrijblijvend adviesgesprek. Tot snel! Plan een afspraak

Website feedback